FUVOLA ÉS TÁNC

◄ Fuvolazene és néptánc kamaraprodukció ►

Egyrészes kamara előadás,
klasszikus magyar szóló fuvolairodalom és magyar népzenei repertoárral, tánccal.

AJÁNLÓ

A MŰSOR TÉMÁJA:

FÜLEP MÁRK (fuvola, népi fúvós hangszerek) & FARKAS ZOLTÁN "BATYU" és TÓTH ILDIKÓ "FECSKE" (tánc, dob, gardon) KÖZÖS ESTJE

A műsorban felhangzó különleges szépségű magyar fuvolamuzsikák táncos pörgéssel, a szóló- és páros táncok lendületével forrnak egybe. A zenei hangot mozgás, a mozgást újból hang követi. Ezen tapasztalható színi megnyilatkozásokat "a földtől az égig" érzelmi töltődés hatja át. Az emberi érzések közeli, őszinte megnyilvánulásait és derűs hangulatát viheti magával a kedves néző.

 

A MŰSOR:

A műsorban javarészt egyetlen fuvolaszóé a főszerep, a közbeékelt népi hangszeres megnyilatkozások és a néptáncok szépsége pedig közvetlen hangulatot sugároznak.

A klasszikus fuvoladarabokat (Lajtha, Jemnitz, Szerványszky, Farkas, Matuz, stb.) néptáncos zenék (palóc, gyimesi, moldvai) követik, dob vagy gyimesi ütőgardon kísérettel, szóló- és páros tánccal. A XX. századi zeneművekben nyomon követhető folklorisztikai hatás összefonódik a műsor néptánc-mozaikjaival.

Kamaraest a javából, meghitt, családias hangulatú, színes műsorral.

 

AZ ELŐADÓK:

FÜLEP MÁRK (fuvola, népi fúvós hangszerek: flóta, furulya, tilinkó)

FARKAS ZOLTÁN "BATYU" és TÓTH ILDIKÓ "FECSKE" (tánc, dob, gardon)

 

A koncertet Fülep Márk Lajtha László- és kétszeres Artisjus-díjas fuvolaművész keltette életre és keresett hozzá előadótársakat: a rangos táncszínpadokon híres, a meghatározó és gazdag szakmai munkássággal bíró, előadó-alkotó koreográfus néptáncos házaspárt, Farkas Zoltánt és Tóth Ildikót. Együttműködésük a régóta tartó barátság (és a korábbi Magyar motívumok c. műsorban történő közös szereplés, MÜPA 2011, Műv. vez.: Fülep Márk) jegyében született meg. A műfajok közötti kapcsolatot az alapvetően két különböző stílust képviselő szakmai tudás együttes munkája biztosítja és hozza közel a közönséghez.

 

Elképzelhető még egy pengetős hangszeres közreműködő, aki citerán, kobzon, lanton, stb. játszik.

KAPCSOLATOK:

Fülep Márk, fuvolaművész

művészeti vezető

20/ 530-8797 fulepmark@gmail.com
www.fulepmark.hu

Farkas Zoltán, néptáncos, koreográfus
a műsor népzenei szaktanácsadója
20/565-1312
batyu56@gmail.comVissza