2017.10.16. hé

Romantikus est lett volna - !!! E L M A R A D !!!

Budapest, Óbudai Tárasaskör

Gábor József és Fülep Márk estje


 

Gábor József (1945 - 2017)

Gábor József 3 héttel a koncert előtt tragikus hirtelenséggel elhunyt. Túl az első próbán, az intenzív próbaidőszak kezdete előtt egy héttel búcsúzott el a földi élettől. Nagyon vártuk a hangversenyt, amelyhez hasonlót először Keszthelyen játszottunk. Kíváncsian vártam, hogy egyedül is játsszon... Álomszép Chopin Asz-dúr keringőjét már az angyaloknak játssza...

Koncertünk elmarad.

Nagy örömömre szolgál kifejezni legnagyobb elismerésemet Fülep Márk fuvolajátékának magas színvonala iránt. A zeneművészet minden kellékének birtokosa. Biztos technikai felkészültség, kiváló stílusérzék, hangulatok teremtése, és a zene lényegének megvalósítása. Mindezt a legtermészetesebb módon valósítja meg úgy, hogy közönsége maradéktalanul élvezhesse a művet.

Vásáry Tamás zongoraművész, karmester

 

Gábor József zongoraművész egy személyben kamaramuzsikus, karmester, zenetudós, tanár, népművelő és kitűnő hangszerelő, aki őszinte, teljes lényével muzsikál. A szakma elismerése jeléül Liszt-díjjal tüntette ki hivatásának mély lelki és magas szellemi gyakorlásáért. Zenei világáról kizárólag szuperlatívuszokban tudok beszélni. Koncertjeinket tizenhárom esztendeje érleli a gondviselés. Habár életünk mindkettőnket más feladatokat ad, lehetséges színpadi találkozásainknak mindig örömmel megyek eleibe.

 

Fülep Márk fuvolaművészVissza